KuPS:n värit keittiössä

Kuopion palloseura on perinteinen kuopiolainen jalkapallojoukkue, jota alueellamme kannatetaan laajalti. Keittiön sävyiksi sen kelta-mustat tunnusvärit ovat ehkä kuitenkin vähän turhan urheilulliset.



Maalaus on helppoa, ovet ja vetimet irroitetaan ja pestään maalipesulla, hiotaan, lommot kitataan. Saranat ym helat kannattaa irroittaa myös, mutta jos oikein laiskottaa, voi ne jättää paikoilleenkin ja vaikka teipin palalla peittää maalausta varten. Ovet lattialle pahvin ja listanpätkien päälle. Sitten pohjamaaliksi Otex Akva vaahtomuovitelalla, kevyt hionta hienolla paperilla ja pintaan 2 kerrosta kalustemaalia, tässä Helmi 30. Välitilan kaakelit samalla sapluunalla. 

Kaapin ovissa oli 96mm reikävälillä olevat vetimet. En alkanut kitata reikiä umpeen ja porata uusia modernimmille leveämmille vetimille, vaan käytin vetimiä, jotka menevät 96mm reikään, mutta ovat fyysisesti aika paljon leveämmät. Näitä olen käyttänyt aikaisemminkin, joskus olen sitten kitannut vanhat vetimien reiät umpeen ennen maalausta ja laittanut jotkut vähän leveämmät. 

Vetimen reiän kittaus siis tehdään pesun jälkeen ennen pohjamaalausta. Kittauksen voi joutua tekemään 2-3 kertaa, koska vetimen reikään laitettu kitti kutistuu. Kitti pitää hioa hyvin, joka välissä, muuten reikä jää näkyviin epätasaisuutena maalauksen jälkeen. Ikeasta saa halvalla hyvän sapluunan reikien poraamiseen. Sapluunaa kannattaa säilyttää jossain, mistä se ei häviä, itse olen ostanut näitä sapluutoita ainakin 4 kpl 7 vuoden aikana.

Suurin osa kaapin salvoista piti vaihtaa uusiin magneetillisiin, kun entiset eivät toimineet enää. Kuivauskaapin ritilät vaihdettiin uusiin, se tekee tosi paljon ilmeelle, kun asuntoa katsova kurkkaa astiakaappiin. Ritilöitä saa rautakaupoista.



Apk:n lisääminen vaati vähän erikoisemman ratkaisun, sillä kaappien muokkaaminen 45cm apk:lle oli käytännössä hyvin vaikeaa. Laatikosto oli vain 40cm leveä, ja viemäriputki oli allaskaapissa niin, että pelkästään kaappia muokkaamalla ei paikkaa syntyisi. Olisi siis jouduttu koko allaskaappia siirtämään 5-10cm vasemmalle ja laittamaan vetolaatikosto vastapäisellä seinällä olevaan aukkoon. Päädyttiin jatkamaan tiskipöydän vierelle paikka apk:lle. Taloyhtiössä kuulemma on kyseiseen paikkaan joissain muissakin asunnoissa apk lisätty.

EDIT: En ole siis mitään product placementtia tässä tai muuallakaan harrastanut. Kukaan muu kuin vuokralaiset eivät maksa minulle mitään näissä jutuissa näkyvistä asioista. Valitettavasti. 

Comments