23. sijoitusasunto (2021)

Myyntiin tuli kuolinpesän putkiremontoitu iso yksiö, jossa oli myös uusittu kylpyhuone ja parveke oli lasitettu. Matka keskustaan oli alle 2km. Myyntihinta oli hieman alle 40te ja reilun 20te yhtiölaina päälle. Asunto oli 9 kerroksisen talon 5. kerroksessa ja siitä avautui hieno järvinäköala. Talo oli muutenkin hyvässä kunnossa. Asuntoon oli laitettu laminaatit, mutta se kaipasi seinien ja keittiön osalta uudistamista. Tarjosin asunnosta heti sen tultua myyntiin pyyntihinnan ja kaupat tehtiin nopeasti.

Asuntoon löytyi heti vuokralainen ja vuokrataso oli ihan hyvä. Toki asunto on hyväkuntoinen ja parvekkeelta näkyy kaunis järvimaisema. Asunto on oikeasti mahtava, valoisa, maisemat loistavat ja taloyhtiö muutenkin hyvä.

Asunnosta poistettiin tapetit, seinät tasoitettiin, katto ja seinät maalattiin ja keittiön kaappien ovet ja välitila maalattiin. Eteiseen laitettiin peilikaappi.

Kaikkiaan remontti oli halpa, koska ainoat isommat hankinnat olivat eteisen peilikaappi 250e ja käytetty astianpesukone 120e, jääkaappipakastin 80e sekä liesi 70e. Maalaukset tehtiin aiemmista remonteista yli jääneillä maaleilla. Keittiön tasotkin saatiin aikaisempien keittiöremonttien ylijäämistä. Tämän vuoksi kannattaa aina käyttää samanlaisia materiaaleja, ylijääneitä voi käyttää sitten seuraavissa projekteissa.

Harvoin asunnoista enää jää minkäänlaisia erityisiä tuntemuksia, mutta tästä olin innostunut, vaimolle ilmoitin, että jos joudun ulkoruokintaan, tämän asunnon otan koirankopikseni.

Mitä tästä asunnosta opin:

  • Vaikka kokonaishinta ei ollut halvin mahdollinen, asunto tuottaa ihan hyvin ja ennen kaikkea se tulee olemaan todella helppo vuokrattava jatkossakin. Nykyinen vuokralainen sanoo opintojensa kestävän vielä 3v, ja hän uskoo asunnossa asuvansa niiden loppuun
  • Hinta ei ollut aivan edullisin, mutta olin varma että asunto tulee olemaan helposti vuokrattava ja vuokratuotto ihan hyvä. Olin oikeassa

Comments