Ostan asunnon itseltäni

 Tässä kohtaa ostin asunnon #7 henkilökohtaisesta omistuksestamme yrityksellemme. Syynä se, että asuntoon tulee putkiremontti tämän vuoden aikana, ja firmalla oli kassassa sen verran ylimääräistä, että hankeosuusmaksu voidaan maksaa pois ja ottaa verohyöty siitä.

Kun yritys ostaa omaisuutta lähipiiriltä, pitää kaupan kohteesta olla riippumaton arvio, ettei verottaja arvele kyseessä olevan ylihintainen kauppa, jolla tehdään peiteltyä osinginjakoa. No arvion saa välittäjältä, tällä kertaa vaan arvio oli n 10te 5v sitten ollutta ostohintaa pienempi, koska taloon on tulossa putkiremontti, ja asunnon myynti siitä on vaikeaa. Koetin selittää, että putkirempan jälkeenhän tilanne ei ole tämä, mutta ei auttanut. No sain sieltä 10te luovutustappion, jonka voi vähentää hlö. koht. verotuksessamme henkilökohtaisesti omistamiemme asuntojen vuokratuotoista. Eli tässä siirrettiin asumto ja rahat vain omasta taskusta toiseen.

Mutta kaupaneuvottelut menivät hyvin sujuvasti, kun itse itseltämme asunto ostettiin. Huvittavaa oli pistää kauppakirjaan nimi sekä myyjänä, että ostajan edustajana.

Comments