29. asunto (2022)

Tarkoitus oli jatkaa asuntojen ostamista itseltämme yritykselle ja lyhennellä omia lainoja pois. Vaan eikös markkinoille putkahtanut edullinen 70-luvun elementtiyksiö. 28m2 asunto oli siistissä kunnossa, eikä tarvitsisi mitään remonttia, parveke oli lasitettu ja torille matkaa vain 2km. Ainoa miinus oli keittiö, johon ei astianpesukonetta saa, vaan sitä en jäänyt suremaan. Oltiin vaimon kanssa sovittu, että nyt uusia ei osteta, mutta laitoin hänelle linkin ilmoitukseen ja kysyin, että tarjoanko ja 30 sekunnin päästä tuli vastaus "tarjoa". Ja taas mentiin.

Puhelu välittäjälle, joka sanoi, ettei asunnossa ole hajuja tai mitään muutakaan, jota kuvista ei saa selville. 2te alle pyynnin tarjous tiskiin, kaupat voidaan tehdä vaikka heti. Myyjä tinkasi illemmalla tonnin lisää, vaikka aluksi puhuivat, että kaupat saataisiin tarjouksellani. Asunnosta oli ollut pari muuta kiinnostunutta antamani tarjouksen jälkeen, siksipä alkoivat miettiä hinnannostoa. No tonni sinne tai tänne ei tuntunut paljolta, ja meinasin tehdä pretty womanit ja sanoa, että olisin kyllä maksanut pyyntihinnankin, vaan eipä venettään kannata turhaan keinuttaa.

Kaupat tehtiin ja asunto meni toiselta näytöltä vuokralle ihan kohtuullisella vuokralla. Tässä yhtiössä on kohtuullisen pieni vastike, ja vuokratuotto on hyvä. Yhtiöjärjestyksessä on maininta että hankeosuudet jyvitetään pinta-alan mukaan, joten kun putkiremontti tulee, 28m2 koko tarkoittaa että kustannukset jäävät pienemmiksi kuin saman alueen 32-34m2 yksiöissä, vaikka vuokrataso on täysin saman.

Tämän asunnon ostin näkemättä, ja kävin siellä vain 2 kertaa näytöillä. Yhtiön tunnen jollain tapaa, olen siitä ostatellut joskus asuntoa, vaan silloin ei kauppoja syntynyt.

Tämä oli pitkään aikaan ensimmäinen vanha asuntomme,  jossa ei tarvinnut tehdä mitään remonttia. Asunto oli ollut myyjien lapsilla asuntona opintojen aikana ja jossain välissä vähän aikaa vuokralla ulkopuolisella. Myyjät olivat remontoineet asunnon lapsilleen hyväksi, mutta eivät halunneet enää ryhtyä vuokranantajiksi. Ilmeisesti ei ollut ihan pikkurahasta puutetta, joten laittoivat asunnon varsin järkevällä pyynnillä myyntiin tarkoituksena saada se nopeasti kaupaksi. Eivät ihan näin nopeaa kauppaa kuulemma odottaneet, mutta ei se haitannutkaan. 

Yleensä näissä parempikuntoisissa pyynnit ovat sellaisia, etten ole kiinnostunut, mutta tämä oli ehkä 2-3te enemmän kuin yleensä suosimani huonokuntoiset asunnot, joten pitihän se ostaa pois kuljeksimasta.

Nyt ehkä sitten seuraavat kaupat teen itseni kanssa. Ehkä.

Comments

  1. Mikä on minimivaatimuksesi vuokratuotossa ~70 luvun yksiöissä? 4%, 5%...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ennen putkiremonttia 15-20% (remonttikuluja ei lasketa mukaan hankintahintaan, koska ne pyritään vähentämään verotuksessa). Putkiremontioidur tuloutettu
      rahoitusvastike mukaanlukien ä 7-10%, keskustassa 6-8%. Alkupään asunnoissa ei ole tällaiset tuotot, mutta, kun on oppinut ostamaan huonompia asuntoja motivoituneemmilta myyjiltä, on tuotot oarantuneet ja remontit lisääntyneet.

      Delete

Post a Comment