28. asunto (2022)

Etuoven hakuvahdista kilahti puhelimeen ilmoitus, että tutulle välittäjälle oli tullut myyntiin edullinen yksiö lasitetulla parvekkeella 70-luvun elementtitalosta Kuopion lähiöstä. 

Pikainen puhelu hänelle  ja kysymys vastaako asunto kuvia ja onko siellä tupakan tai muita outoja hajuja. Vastasi ja ei ollut, joten iltapäivän voimassa oleva tarjous 2te alle kauppahinnan tiskiin. Kuulemma ei onnistu, myyjä on kuolinpesä ja kaikkien osakkaiden läpisoittelu kestäisi ainakin seuraavaan aamuun. Ajattelin, että joku toinen tulisi homman sotkemaan tarjouksineen, mutta välittäjä lupasi (yhden kuolinpesän osakkaan antamalla luvalla), ettei käytä näytöllä enää ketään, joka ei ole valmis nopeisiin kauppoihin täydellä pyyntihinnalla.

Seuraavana aamuna tarjous hyväksyttiin ja kaupat syntyivät ehkä 3 päivää tarjouksen jätöstä. Asunnosta tarvitsi vain maalata katot, seiniltä poistaa tapetit ja tasoittaa+maalata ne sekä maalata keittiön kaapin ovet. Lattiat ym olivat ihan riittävän hyvät. Homma kesti reilun viikon. Astianpesukonetta en alkanut nikkaroida, sillä keittiö on niin pieni, ettei tähän pohjaan saa apk:ta ilman keittiön uusimista. Pohja on itseasiassa 1:1 sama kuin asunnossamme numero 3, johon keittiöremppa tehtiin aikanaan.

Vuokralainen löytyi ensimmäiseltä näytöltä. Asunnon vastike oli vähän edullisempi kuin näissä yleensä on, joten kohtalaisella vuokralla asunto tuottaa varsin hyvin.

Tästä asunnosta ei oikeastaan ole mitään muuta sanottavaa.

Comments