27. asunto (2022)

27. asunto on tylsä juttu. Ostimme uuden vahvasti yhtiölainoitetun asunnon, joka oli jäämässä ilmeisesti myyjälle käteen, koska asunnon valmistumiseen oli vain pari viikkoa siitä, kuin kaupat tehtiin. Myyntihinta oli aika edullinen, yhtiölaina kohtuu edullisin ehdoin, joskin nousevat korot varmasti vähän puraisevat perperiin jatkossa.

Asunto oli alimman kerroksen asunto rinnetalossa, jolloin sisäänkäynnistä ei ole yksiäkään rappusia, mutta asunto ei ole maan tasalla. Siihen löytyi vuokralainen hyvin nopeasti.

Arvelen, että tästä talosta tippuu asuntoja markkinoille kun korontarkistuksen jälkeen ensi vuonna pankkilainalla asunnon ostaneet yhden sijoitusasunnon omistajat alkavat käytännössä havaita, mitä tarkoittaa negatiivinen kassavirta. Meillähän kassavirta pysyy positiivisena sen ansiosta, että asunnon myyntihinta maksettiin kokonaan muista asunnoista kertyneillä tuotoilla.

Tästä ei tämän syvällisempää pohdintaa. Nämä uudet ovat tylsiä, mutta tulipahan vaihtelun vuoksi tämmöinenkin nyt sitten ostettua.

Comments