23. asunto, osa #2

Muutama kuukausi sitten vuokralainen asunnossa nro 23 otti yhteyttä ja kertoi että seinissä oli todettu kosteutta. Pikapuhelu isännöitsijälle, joka kertoi, että putkiremontissa uusittu sadevesiviemäri oli asennettu väärin ja joku liitosmuhvi oli hypännyt pois paikaltaan. Tuloksena 18 kastunutta asuntoa 9 kerroksessa ko. hormin varrella ja lisäksi rappukäytävän katto alakerrassa meni uusiksi.

Rakenteiden purku ja kosteuden kuivatus kesti asunnossamme kaikkiaan 2kk. Vuokralaisen kanssa sovittiin, että vuokraa ei peritä ajalta, jona asunnossa ei voi asua ja jos vuokralainen haluaa, sopimus voidaan purkaa päättymään heti. Vuokralainen kuitenkin ilmoitti, että hän tykkää asunnosta niin paljon, että asustaa mieluummin parin ystävän luona, kunnes asunto on taas kunnossa.

Kun asuntoa kuivattiin, siitä jouduttiin irroittamaan pari keittiön kaappia, hiomaan keittiön ja vaatehuoneen yksi seinä tiilelle ja poistamaan keittiön ja vaatehuoneen laminaatti. Taloyhtiö kilpauluttaisi korjaukset ja arvioi asunnon olevan taas käytössä n 2kk kuivauksen päättymisestä, koska tarjouskilpailu ym. vie aikaa. Kaksi kuukautta 2-3 päivän hommista! Kysyin heti, että saanko itse tehdä omalla rahalla korjaukset, kun kuivaus päättyi. Tämä sopi taloyhtiölle, joten soittelin pari viikkoa kuivatuksesta vastaavalle työnjohtajalle, että joko on, joko? 

Lopulta lupa tuli, ja 

  • tasoitin seinät (karkeatasoite + hienotasoita)
  • täytin vaatehuoneen lattiaan piikatut kuivamista nopeuttavat roilot (+ laitoin oikaisuvalun lattiaan) 
  • maalasin tasoitetut seinät
  • laitoin laminaatin keittiöön ja vaatehuoneeseen, lattian purkaja oli ottanut vanhat listat talteen, ne menivät paikalleen ilman ongelmia
  • uusin vaatehuoneen vanhat hyllyt paremmiksi
Materiaalit kustansivat noin 450e, ja sain asunnon 2kk aikaisemmin taas vuokralaisemme käyttöön ja sitä kautta tuottamaan. Työtä meni siivouksineen ja massojen kuivumista odotellessa 4 iltaa.

Isännöitsijän kanssa on nyt keskusteltu, hyvittäisikö taloyhtiö jotain materiaaleista, muut asunnothan korjataan taloyhtiön lukuun vakuutuskorvauksella. Minua ei kiinnosta saanko jonkun satasen vai en, pääasia että asunto on taas mukavan vuokralaisen käytössä. 

Comments