22. asunto, osa #2

 22. Asunto meni putkiremonttiin noin puoli vuotta sen jälkeen kun ostimme sen. Vuokralainen muutti asunnosta pois noin viikkoa ennen kuin se piti tyhjentää linjasaneerausta varten. 

Tämän viikon aikana 

  • purin keittiön
  • poistin seinistä tapetit ja tasoitin sekä pohjamaalasin ne (jotta jos remontissa seinät vähän kolhiintuvat, ne on helppo paikata)
  • laitoin lattiaan keittiötä lukuunottamatta vinyylilankut (tämä siksi, että kun remontissa uusittiin myös sähköt jalkalistojen sisään, pystyi sähköurakoitsija asentamaan listat oikeaan korkoon)

Remontti valmistui 5kk myöhemmin, jolloin nappasin keittiön kaapit äkkiä seinälle ja sähkö- ja putkiurakoinnin tehtynyt yritys laittoi sähkö- ja putkiasennukset kuntoon ilman erikorvausta. Putkiremontin hinta piti siis sisällään sähkö- ja putkityöt keittiöön, minun tapauksessani vain keittiö asennettiin vähän myöhemmin.

Tässä kohtaa huomasin, että katot on pakko maalata, vanhojen tapettien kanssa katot eivät näyttäneet kovin pahalta, mutta valkeaa pohjamaalia ja uutta harmahtavaa lattiaa vasten ne olivat kovin kellertävät. Siispä sipaisin Tela 3:sta kaksi kerrosta muualle ja Siro 12:sta keittiön kattoon. Tämä katto oli alkuperäinen, eikä sitä oltu koskaan maalattu. Ensimmäinen kerros piti laittaa aika varovasti, ettei rappaus olisi karissut, mutta telalla homma hoitui ilman vahinkoja.

Remontissa oli tylsää se, että lattiat piti suojata maalihommia varten, kun vinyyli oli laitettu jo ennen remonttia. No ei se iso työ ole, mutta silti normaali katto + seinä ja lopuksi lattia on vaivattomampi järjestys.

Asuntoa kävi katsomassa useampi katsoja jo remontin ollessa kesken ja se meni nopeasti vuokralle, tuotto on ihan ok, toki tässä on ostohinta + putkiremontti + keittiö/pintaremontti maksettuna, joten rahaa asunnossa on aika paljon kiinni. Samasta talosta muuten on myyty samanlainen kaksio, joskin keittiö oli paljon huonompi. Sen velaton myyntihinta oli n. 13te isompi kuin summa, joka minulla on asunnossa sijoitettuna. Arvonnousua joo, mutta toisaalta asunto oli 5kk tyhjänä jne. joten ei tuo nyt mikään lottovoitto ole. Mutta nyt tämä asunto on hyvässä kunnossa ja helposti vuokrattava.

Putkiremontin hankeosuusmaksut tuloutettiin yhtiön kirjanpidossa, joten ne voi vähentää suoraan vuokratuloista tai yrityksen tuloksesta. Remontista saatiin siis veroetua, joka tosin menetetään sitten jos asunto joskus myydään, koska remonttihintaa ei saa vähentää enää myyntihinnasta. Asunto siis kannattaa pitää vuokrakäytössä mahdollisimman pitkään.

Comments