14. - 16. sijoitusasunto (2020)

Tammikuun 2020 alussa ostimme Nurmeksesta kumppanin kanssa toisen talon, jossa oli 3 asuntoa. Oikeastaan asuntoja olisi pitänyt olla 4, mutta yksi yksiö oli yhdistetty kahteen kaksioon jossain vaiheessa. Tarkoituksenamme on erottaa yksiö jälleen jossain vaiheessa, kun vuokralaiset vaihtuvat. Talossa on nyt siis yksi yksiö ja 2 kpl kolmioita sekä isot varasto ja saunatilat.

Talo oli juuri ennen sotia rakennettu todella kaunis ja arkkitehtoonisesti merkittävä rakennus, jonka museovirasto on suojellut. Myyntihinta oli alhainen johtuen talon monista haasteista. Mutta perusteiltaan talo on hyvä ja se oli liitetty kaukolämpöverkkoon n 10v aikaisemmin.

Tämä kohde on ollut vähän ongelmallinen, lämmityskulut ovat talvella suuret ja remontoitavaa on. Olemme tehneet korjauksia vuokratuotolla, ja kun molemmilla omistajilla on ollut kaikkea muutakin, niin tahti on ollut rauhallisempi kuin toisessa Nurmeksen kiinteistössämme.

Mitä opin tästä kiinteistöstä:

  • Tämä on ainoa kohteemme johon olen vähän ihastunut. Vaikka ostohinta oli edullinen, niin en usko että olisin taloa ostanut pelkällä järjellä
  • Uskon, että kun talo saadaan remontoitua siitä tulee todella hieno kohde, se on nyt aika hyvä, vaikka etenkin toinen kolmioista vaatii mittavaa remonttia

Comments