6. sijoitusasunto (2017)

Heti tammikuussa 2017 löysimme kehnokuntoisen n 3.5km keskustasta 70-luvun elementtitalosta olevan 51.5m2 kaksion, joka oli ollut yritysvelan panttina ja jäänyt velkojalle käsiin. Velkojalla oli tarve muuttaa asunto rahaksi ja hinta saatiin tingittyä 50te pintaan kun luvattiin nopeat kaupat ilman rahoitus, kuntotutkimus tai muita ehtoja. Tuossa kohtaa se oli selvästi markkinahinnan alle. 

Tässä kävi niin, että tarjous oli annettu päättyväksi klo 16.00 ja myyjä oli ilmoittanut, kauppoja ei sillä hinnalla synny. Hän odotti tarjouksen korottamista koko päivän. Klo 15.50 tuli ilmoitus, että tarjous oli hyväksytty. Tässä kohtaa aloin jo huomata sen, että yleensä jo jonkun aikaa myynnissä olleissa kohteissa myyjällä on isompi paine myydä kuin ostajalla ostaa. Ja ajan myötä käsitykseni on vain vahvistunut.

Asunnon isoin haaste oli todella tunkkainen vihertäväseinäinen muovimattoinen peltikylpyhuone. Mietimme jo seinien laatoittamista ja lattian uusimista, mutta remontille olisi tullut hintaa ihan liikaa.  Varovaisesti arvioidenkin 5te, jos asbestipurkuja ei olisi tullut. 

Asunto saatiin vuokrattua ja vuokralaisen muutettua remontti aloitettiin parin viikon päästä. Lattialle laitettiin laminaatti, katot ja seinät maalattiin, paitsi makkarin lasikuitutapetti ylitasoitettiin ja tapetoitiin alesta saadulla siistillä tapetilla. Keittiöön laitettiin astianpesukone ja välitilan laatoitus maalattiin ruman ruskeasta siistin harmaaksi. Katkaisijat sekä katto- ja pistorasiat uusittiin. Päädyimme maalaamaan kylppärin seinät - kirjoitan aiheesta myöhemmin lisää - ja vaihtamaan valaisimen. Asunnon kaupan mukana tuli pyykkikone, sohva ja pirtinpöytä. Pyykkikoneen jätimme asuntoon, loput annettiin ilmaiseksi ensimmäiselle noutajalle.

Muistan vieläkin tämän remontin hyvin, saimme tarvikkeista ison osan 50% alennuksella kun Starkin toinen toimipiste lopetettiin Kuopiossa ja se oli sulovileenin luonnolleni ihana hetki.

Tässä kohtaa olin jo aika hyvin sisäistänyt, että kassavirtaa saadakseen isolla rahoitusasteella pitää ostaa halvalla ja saada vuokrattua markkinahintaan. Tämän asunnon kohdalla se toteutui hyvin ja kassavirta verojen ja lainanhoitokulujen jälkeen oli yli 150e/kk.

Tässä asunnossa on ollut 2 tyhjää kuukautta, mikä on poikkeuksellista asunnoissamme. Vaikka asunto on ihan ok ja taloyhtiö rauhallinen, on sen sijainti teollisuusalueen laitaa vasten vähän hankala ja vuokraaminen teettää enemmän työtä.

Mitä opin tästä asunnosta:

  • Peltikylppäristä saa oikeilla menetelmillä siistin maalaamalla. Oikein tehtynä maali myös kestää seinissä (nyt 4.5v myöhemmin pinta on yhä virheetön). Väärillä aineilla maalattuja peltikylppäreitä, joissa maalit kuorituvat seiniltä näkee usein ja semmoinen on myös me ostettu, tästä lisää
  • Siistikin asunto voi olla hieman haastava vuokrattava, jos sen sijainnissa on jotain huonoa. Kuitenkin vuokrausaste on ollut ok, vaikka itselleni ei mikään alle 100% vuokrausaste ole hyvä

Comments