13. sijoitusasunto (2018)

Alkuvuosi 2018 oli mennyt päivätöissä ja Nurmeksessa viikonloput remontoiden, joten hirveästi ei ollut mahdollista etsiä lisää asuntoja. Toukokuussa löytyi kuitenkin 31m2 1h+kk isosta taloyhtiöstä. Asunnossa oli laatoitettu kylpyhuone, mutta muuten se oli alkuperäiskunnossa vähän kehnosti asennettua laminaattia lukuunottamatta. Hinta ei ollut edullisin mahdollinen, mutta asunnon sijainti oli hyvä yliopiston läheisyyden takia, joten päädyimme tinkaamisen jälkeen maksamaan asunnosta 53te.

Poistimme tapetit ja tasoitimme ja maalasimme seinät. Lisäksi keittokomeron kaapin ovet ja välitilan laatat maalattiin, oviin vaihdettiin modernit vetimet, ja sinne asennettiin liesituuletin, jolloin keittokomerosta tuli paljon parempi. Poikkeuksellisesti tämä remontti tehtiin ennen vuokraamista, koska toukokuu on vuokraamisen kannalta hyvin hiljainen kuukausi ja ajattelin, että 300-400e budjetilla tehty remontti voidaan lisätä asunnon hankintahintaankin, kun vuokraaminen helpottuu.

Asunto saatiin vuokrattua heti kesäkuun alusta, eikä yhtään tyhjää kuukautta ole tullut, vaikka vuokralainen on vaihtunut kahdesti.

Asunnossa on haasteena yläpuolella asuva eksentrinen ihminen, jolla on välillä tapana saada raivokohtauksia puhelimessa ja huuto kuuluu tähänkin asuntoon. Asiaa on isännöitsijän ja hallituksen kanssa pari kertaa selvitelty, kun vuokralainen on asiasta kertoi. Yläkerran asukkas on ilmeisesti saanut tunteitaan hieman aisoihin, nyttemmin asia ei ole enää vuokralaistamme häirinnyt.

Mitä opin asunnosta:

  • Tämä oli ensimmäinen maalaamani 70-luvun alkuperäiskeittiö. Tuon ajan kaapit ovat yleensä ok kunnossa, vaikkakin ehkä vähän kuluneet. Ovet oikein käsittelemällä ja maalaamalla niistä saa kestävät ja oikein hyvännäköiset. Välitilan laattojen maalaus kannattaa myös. Olen tehnyt muutaman vastaavan nyt myöhemminkin ja joka kerta ollut tyytyväinen tulokseen. Kirjoitan tästä lisää
  • Vaikka naapurin häiriöt eivät kokonaan loppuneet, vuokralainen oli tyytyväinen, kun puutuin tilanteeseen. Isännöitsijän hampaattomuutta ihmettelen, mutta kun pääsin suoraan hallituksen puheenjohtajan kanssa tekemisiin, hän ottautui asiaan heti

Comments