22. sijoitusasunto (2021)

Olin oppinut, että putkiremonttiin menevistä taloista löytyy edullisia asuntoja. Ja niin löytyi taaskin. Saarijärven A-alueella oli myynnissä 46m2 kaksio laatoitetulla kylpyhuoneella ja lasitetulla parvekkeella. Sitä myi perikunta, joka ei halunnut asuntoa vuokrata tai pitää yli putkiremontin. Asunto oli ollut myynnissä pitkään, mutta Kuopion markkinatilanteen ja lähestyvän, kohtuu kalliin, putkiremontin takia sille ei ollut ostajaa löytynyt. Saimme hinnan neuvoteltua 30te pintaan ja kaupat tehtiin. 

Asuntoon löytyi vuokralainen, joka asui alkukesästä syyskuun loppuun, eli siihen saakka kun putkiremontti alkoi. Putkiremontin aluksi purin keittiön, laitoin lattiaan vinyylit, poistin tapetit ja maalasin seinät pohjamaaliin. Kun putkiremontti valmistuu, laitan vielä uuden keittiön ja maalaan seinät loppuun.

Putkiremontin kustannukset on taas jyvitetty osakkeille niin, että pienet asunnot maksavat suurempaa neliöhintaa kuin isommat. Tälle asunnolle remontin kustannus oli noin 36te. Sukitus ja putkityöt olivat kohtuullisen edullisia, mutta taloon tehdään isoja korjauksia ja parkkialueen muutoksia, mikä nostaa kokonaishintaa. Minusta päätös on huono, asunnosta markkinahinnan maksaneet ihmiset eivät tule koskaan saamaan kustannuksia kokonaisuudessaan takaisin myyntihinnassa. Arvelisin että kaksion myyntihinta on noin 80te remontin jälkeen.

Mitä opin tästä asunnosta:

  • Aika vähän mitään. Toivon vain että ennusteeni asunnon hinnannoususta pitää paikkansa.

Comments