21. sijoitusasunto (2021)

Seuraava asunto löytyikin hyvin pian samasta talosta, josta ostimme yksiön juuri ennen putkiremonttia. Nyt myynnissä oli alkuperäiskuntoinen 54m2 parvekkeeton kaksio, jossa oli remontissa uusittu kylpyhuone. Myyntihinta oli hyvin edullinen, alle 20te ja päälle reilu yhtiövelka, jonka rahoitusvastikkeet tuloutettaisiin kirjanpidossa aina, kun se on mahdollista. Yhtiövelka on 25 laina-ajalla ja kuukausittainen rahoitusvastike noin 160e.

Asuntoon löytyi jälleen kerran vuokralainen, jolle remontin tekeminen muuton jälkeen oli ok, kunhan se tehtäisiin mahdollisimman nopeasti niin, että asumishaitta olisi pieni.

Asuntoon laitetiin uusi Ikean keittiö ja lattioihin vinyylilankku, vanha muovimatto poistettiin. Makuuhuoneen kaappien ovet maalattiin ja eteiseen uusittiin liukuovellinen peilikaappi. Remontin hinnaksi tuli noin 3.5te.

Kassavirta on pienen ostohinnan ja maltillisen rahoitusvastikkeen ansiosta noin 200e/kk. Vastaava kaksio huonommalla keittiöllä myytiin samasta talosta 84te kauppahinnalla saman syksynä.

Mitä opin asunnosta:

  • Putkiremontoitu muuten huonokuntoinen asuntoi voi olla hyväkin ostos
  • Ikean keittiöiden asentaminen alkaa sujua jo rutiinilla
  • Tasoitetöistä en edelleenkään pidä

Comments